forfatter-og-formutter2

Røarevyen 2016 – Røa Usensuert! – handler om deg, ditt, dine og vårt. Det er våre kjære innbyggere og lokalsamfunnet vårt som skal speiles, stekes, vrenges og kastes opp – alt til stram regi, koreografert og akkompagnert. Du er sikkert nysgjerrig – og går rundt å lurer .. hvem skal de parodiere denne gangen? Er det helt uskyldig humor dette, eller vil det bli litt vanskelig for noen sarte sjeler eller for de som bærer tunge bører? Tar de tilstrekkelig hensyn til alle som er syke, svake eller i overkant dopet ned? Kommer det overraskelser av den ubehagelige sorten, og i så fall hvem vil disse ramme? Det er bare en måte å finne ut hva «Røa Usensurert!» handler om:

Trykk her og kjøp billetter på ticketmaster.no … eller ta sjansen på at du får kjøpt billett i døren.

Likevel – og ikke minst av hensyn til alle de som er for syke, for svake, eller for neddopet – har vi intervjuet to av de som står bak dagens tekster. Disse to vet alt om Røarevyens hemmeligheter – og er selvfølgelig tette som potter. Spørsmålet er om de likevel røper noe når vi stiller våre utspekulerte, gjennomtenkte spørsmål som kanskje fremstår som uskyldige, men som er laget med en slik list at de lett kan avsløre. Møt Martin og Frøydis i dagens dobbel – Forfatter og Formutter!

Hvor gammel var du første gang du opptrådte på en scene, og hva gjorde du?

Frøydis: Jeg debuterte på Den Nasjonale Scene (i Bergensk sammenheng en mer høytidelig enn Brann Stadion og Grieghallen til sammen – red.anm.), på en av de mindre scenene, da jeg gikk på Realskolen 15-16 år gammel. Og det var selvfølgelig den bergenske dramatiker Holbergs «Barselstuen». Vi var to som spilte rappkjeftede nabokjerringer som pratet i munnen på hverandre (vi er jo i Bergen…). Jeg måtte improvisere for min motspiller tok mine replikker i ren premierenervøsitet. Men jeg har jo jobbet mest med tekst, be leserne se på www.froydis.net.

Martin: Jeg var 7 år og spilte grønn ert. Jeg hadde mange roller på barneskolen, for det meste hovedroller. Hvorfor hovedroller, spør du sikkert? Vel, jeg var svært høyrøstet… allerede den gang ..

Har noen favorittskuespiller på revyscenen?

Frøydis: Juni Dahr. Hun gestalter kvinneskikkelser på alvor.

Martin: (nøler)… det heter jo ingen nevnt ingen glemt. Har mest forhold til humor på TV. Men jeg synes jo jeg likner på Atle Antonsen, så han liker jeg. Og så er det Gustav Nilsen, da. Harald Eia synes jeg er bra. Særlig på radio. Revy er mye humor.

Er det noe som er for alvorlig til å spøke med?

Frøydis: Det kommer an på formen. Jeg liker ikke humor som latterliggjør de som burde få gråte i fred.

Martin: Nei. Hvorfor det?

Donald Trump eller Hillary Clinton – hvem ville du hatt med i levende live på en revyscene?

Frøydis: Med Trump ville det ikke være nødvendig med manus. Han ville jo også vært en glimrende parodi. På seg selv. Men forresten, jeg vet ikke om jeg ville hatt ham å scenen likevel…

Martin: Donald Trump. Han er jo en klovn og mye morsommere enn Hillary. Trump er jo også en medieskikkelse som er i sitt rette element. Men for verdensfreden er han jo livsfarlig.

Har du spesielle ritualer før du går på scenen, eller spesielle gjenstander du må ha med deg?

Frøydis: Egentlig ingen. Må puste litt noen sekunder. Få hjertet i normalt leie. Jeg tenker alltid at jeg burde gjøre det samme i andre situasjoner i livet.

Martin: Liker å være litt uforberedt, litt ute av komfortsonen. Da yter jeg best.

Pugge tekster eller ha på ubehagelig kostyme – hva er verst?

Frøydis: Jeg elsker tekster – jeg skriver dem jo! Det må bli et kostyme av den ubehagelige sorten.

Martin: Jeg hater å pugge (men ikke si det til noen – det kan bli brukt mot meg ..).

Elin Horn Galtung var hovedperson i ett av revynumrene vi husker best fra sist. Nå har hun gått av som bydelsutvalgsleder. Betyr det at denne fargerike markante Røa-damen ikke blir å se i revyen denne gang, spør vi i håp om en ørlite lekkasje:

Frøydis: Det kan jeg selvfølgelig ikke svare på. Men la meg nevne at Sylvi Listhaug vil få en morsom stund om hun kommer på revyen.

Martin: Det kan jeg definitivt avkrefte. At hun ikke blir å se, altså.

Vi skal selge billetter slik at en fullsatt sal står på stolene og klapper og jubler og gulvet gynger, er det noen du vil utfordre til å komme å se revyen?

Frøydis: Som jeg sa; Sylvi Listhaug bør absolutt få med seg dette.

Martin: Kult om Atle Antonsen kunne komme. Ellers oppfordrer jeg alle elver jeg har hatt og har og alle de som burde hatt meg som lærer om å komme å se på meg. Når dere tenker gjennom alle presentasjoner dere har laget for meg, synes jeg at dere nå kan komme å se på noe jeg har vært med å lage.

Ærede revypublikum, Elin Horn Galtung er ferdig med politikken på Røa, men er Røarevyen ferdig med henne? Det er bare en måte å finne det ut på, kjøp billett på www.ticketmaster.no eller i døra. Premiere fredag kveld og revyen spilles hver kveld til torsdag. Velkommen!