Røarevyen november 2023:

Omtale av Røarevyen 2023 – Akersposten 08.11.23:

Les hele omtalen på akersposten.no! (abonnement).
Eller les hele omtalen på PDF HER

Fra Akerspostens omtale har vi sakset følgende

«RØA: Hvis du forbinder tittelen på årets utgave av Røarevyen med noe, men ikke kommer helt på det? «Ways of seeing Røa»? Da blir du fort minnet på det når revyen kjører i gang med et lett harselas med en tidligere justisminister og hans kone. Naturligvis var de to Røa- beboere da saken sto på som verst, og det kan man ikke la forbigå i stillhet.

Et udiskutabelt høydepunkt i første akt er da også når paret Turid Laila (Ingrid Kjerschow Lohne) og Tor Mikkel (Gerhard Gregersen Seland) går i parterapi. Turid Laila etterlyser en ordentlig mann, ikke bare en «wara»…, og når hun like etterpå drar i gang «I love it when you call me (ikke senorita, men) rasisita», er det god stemning i den intime salen på Samfunnshus Vest.»

Akersposten har trukket frem en rekke høydepunkter som den lokale blekka mener fortjener omtale, og starter med salven «lokalpatriotisme på sitt mest intense og entusiastiske, og mange lokale krefter som får sine sekunder i rampelyset. Og sine pass påskrevet.»

Det er mange lovord i omtalen av de enkelte revy-innslagene og Akersposten påpeker flere ganger lattersalvene i salen under forestillingen, men også revyens blikk for det humoristiske i lokale, vestlige forhold. Halvor Lillo-Stenbergs egne vri av «Smak av honning» fremheves spesielt – her mener Akerspostens utsendte medarbeider «han går sin bror en høy gang og viser spilleglede som få andre!»

Akersposten oppsummerer slik: «Røarevyen «Ways of seeing Røa» er innholdsrik og variert, og det er mange gode tekster som får Røa-folket til å både kjenne seg igjen og bryte ut i latter. (Den ekte) Akerspostens utsendte setter Checkpoint Griniveien aller øverst på rankinglisten over god-numre, men det er mange flere høydepunkter.

Akerspostens anbefaling:

«Vårt forslag er at man tar turen innom Samfunnshus Vest en av de nærmeste dagene for å få med seg forestillingen. Den spilles hver dag frem til søndag 12. november, og lørdag er det to forestillinger.»

Samling for skuespillere – Røarevyen 2023:

Det er 30. mai 2023. De kommer enkeltvis. Men Tina har sendt melding, hun hadde blitt syk. Anton kommer litt senere, for han måtte jobbe seg ferdig først. Noen minutter over tiden står de der – skuespillerne – på Bogstad Skole – i en ring rundt Kim.

Kim er dramalærer, og har jobbet med revy et helt liv. Denne gangen skal han også på scenen. Det er Kim som skal lede det første treffet mellom skuespillerne til Røarevyen 2023. Han har med seg leker, eller øvelser, som passer godt når en gruppe skal leke sammen for første gang. Kim er flink til å vise og alle følger med. Det gjelder å slippe seg litt løs, sier Kim, med bevegelser og stemme. De kommer raskt i gang. Etter de første dramatiske hoppelekene der alle gir hverandre kallenavn mens de svever i luften, er det dyrelyder som står for tur. Det bjeffes, mjaues, musepipes, elefanttrompeteres og rautes. Dette går fint. De ler av hverandre. De vet det er lurt å leke litt før de skal inn i de første tekstene. Det er akkurat som det slipper litt, stemningen i rommet  forandrer seg. Folka smiler.

Noen har vært med flere ganger. De elsker dette og stiller gjerne opp igjen. Ingrid er der, sammen med Halvor og Ellen, Gerhard og Ragnhild. Det er tre nye, Benedicte, Frida og Kim.

Plutselig kommer Tor Egil, kapellmesteren, inn i rommet på Bogstad skole. Han kaster seg over pianoet og tar frem iPaden med høytaler. De skal synge og diskuterer hvor de skal begynne. Det er laget mye musikk allerede. De begynner med en kjenningsmelodi, den som er med hver gang. Ingrid har teksten. En ny låt presenteres. De diskuterer tekst og rytme. Hvordan har Anton egentlig ment de skal synge dette? Det er flere måter å gjøre det på, sier Tor Egil. Det går fint, sier Gerhard, vil bare gjør det sånn som sist. Den som begynner gjør det på sin måte og så går det av seg selv, mener han. Snart er de gjennom de to første sangene.

Tor Ivar har kommet til øvelsen med fotoapparatet og har knipset litt i rommet. Så spør han om de kan sette av noen minutter til et gruppebilde. Det tas bilder i gangen på Bogstad skole, rundt bordet i det gule rommet med lys fra taket. Det siste tror jeg ble bra, sier Tor Ivar! Det første bra bildet av skuespillerne er tatt. Røarevyen 2023 er i gang!

Tekst: Sverre Lilleng

Foto: Tor Ivar Riise