storst-og-minst_artikkel

Røarevyen beveger seg høyt og lavt, og da er det viktig å ha skuespillere som dekker alle høyder. «Ingen e førr lang tell å tøy sæ, og ingen e før kort tell å bøy sæ», pleier intervjuerens gamle mor å si. Lengstemann på scenen er siddisen og revystjerne fra Blindernrevyen 2013, Bjørn Bastiansen, og mest jordnær er Sørslettas gullstrupe, Ingrid Kjerschow Lohne.

Når stod du første gang på en scene, og hva gjorde du?

Ingrid: Jeg var den onde stemoren i Snehvit i sommeravslutningen i 1. klasse, i lilla kjole. Jeg gikk lett inn i rollen (intervjuer leterforskende, men forgjeves, etter ondskapsfulle trekk hos den blide dame). Det ble trøbbel da hun ropte til jegeren «Ta Snehvit ut i skogen og drep henne». For hun hadde gått ut foran sceneteppet for tidlig og ingen bak teppet hørte henne. I stedet lette de etter henne. Jegeren kom etter hvert ut på scenen. Der ble det ble bare rot fordi han mistet sverdet sitt ut av beltet hele tiden og fikk ikke fram en replikk.

Bjørn: Jeg var 5-6 år. Sang og fløytespill. Det var helt for jævlig. Sånt som bare foreldre kan holde ut å høre på.

Favorittskuespiller på revyscenen?

Ingrid: Leif Juster. Henriette Steenstrup. Hun spilte jeg sammen med på Fossrevyen på videregående. (Ingrid presiserer etter gjennomlesing at hun jobbet i PR og Henriette stod på scenen, men intervjuer vil etter dette litt omtrentlig gjengitte svar insistere på at det høres kulere ut som det står, og er sikker på at PR-avdelingen hadde tilhold i lokaler svært nær scenen)

Bjørn: Per Inge Torkildsen og Sally Nilsson.

Om du kunne fått med Donald Trump eller Hillary Clinton i levende live på revyscenen, hvem ville du valgt?

Ingrid: Jeg er inspirert av Donald Trump, han er morsommere enn Hillary. Revyscenen er nok eneste han burde få opptre på. Hvis vi fikk han på vår scene, kanskje han gikk seg vill i Røa tunnelen? Eller falt i elva?

Bjørn: Donald Trump. Han er mye lettere å le av.

Revy er mye humor, er det noe som er for alvorlig å spøke med?

Ingrid: Nei!

Bjørn: Nei. Alt kan spøkes med. Men til rett tid, på rett sted og på rett måte.

Har du et rituale eller noe du må gjøre før hver gang du går på scenen, eller er det noe du må ha med deg?

Ingrid: Jeg må få på meg sminke og kostyme så jeg ikke er meg selv! Og så gå på do først, selvfølgelig.

Bjørn: Nei, men jeg samler opp masse energi før jeg går på scenen og så smeller det fra første tone (bare vent til dere får høre hans dundrende bass, kjære publikum – red.anm.)

Hva er verst av å pugge vanskelige tekster eller ha på ekstremt ubehagelig kostyme?

Ingrid: Pugge innviklet tekst. Kostymer er morsomt uansett!

Bjørn: Har aldri hatt på noe ubehagelig! Gøy å pugge tekst. Må ikke være redd for å glemme noe. Heldigvis falt jeg som en Obelix i ei gryte full av selvironi som barn.

Røarevyen består at et stort mangfold av mennesker, ung (16) og voksen ungdom (88), høy og lav osv. Hva tenker du om det?

Ingrid: Fantastisk hyggelig! Takknemlig for alle som gidder å være med og deler generøst av sin tid og sine krefter. Når det gjelder størrelsesforskjell er det jo morsomt f.eks. i boksekamp. Og så er jeg litt redd for å bli tråkket på, da.

Bjørn: Veldig koselig. Bare hyggelige mennesker. Dyktige er de óg!

Er det du noen du vil utfordre til å komme og se revyen?

Ingrid: Martin Johnsrud Sundby, han trenger litt oppmuntring!

Bjørn: Tande P. og Dan Børge Akerø. Jeg har latt meg underholde av dem siden jeg var liten. Nå er det på tide at kommer og ser meg. Og Hans Majestet Kong Harald. Eg e fan.

Redaksjonen har notert seg disse ønsker og vil rette henvendelser til de aktuelle monarker og underholdere. Billettavdelingen bes holde av 3 billetter til premieren.