AKERSPOSTEN SKRIVER:

(Lenke til Akerspostens artikkel om du trykker på «LES MER»)

(RØA) Røarevyen gir full gass igjen og har allerede spikret tittelen på den tredje revyen i rekken. Men det er ett stort spørsmål som gjenstår.

Hjemme i spisestuen hos Karoline Herlofsen er det allerede mye som er skriblet på blokka til vertinnen når Akersposten stikker innom. Det er midt i det andre kreative møtet i skrivegruppen, og nippende til litt rødt er både nye og drevne Røarevy’ere godt i gang med idédugnaden.

Vi merker allerede at troen på Røarevyen 2018 er solid.

Tradisjon

To ganger tidligere har Røa Revy- og TeaterSkap lagd revy, høsten 2014 og høsten 2016. Derfor er det bare helt naturlig at det planlegges en ny revy i år. Røarevyen er i ferd med å bli fast tradisjon.

De fleste i skrivegruppen har vært med før. Den består av: Karoline G. Herlofsen, Ellen Steina, Frøydis Alvær, Ingrid Lohne, Gerhard Gregersen Seland, Hege Dyrhaug Moe, Anton Rygg, Martin Selfors og Åse Olving Lund.

Kun de to siste er borte med «gyldig fravær» denne kvelden hjemme hos Karoline. Resten av gjengen slenger ideer over bordet, kommenterer, spøker, vrir og vender, videreutvikler.

– Det er viktig at det har vært en stabil gjeng som har vært med hele tiden, samtidig som vi får inn noen nye. Vi er en kjernegruppe som holder i dette, men er veldig klare for å få inn nye folk og nye innspill, sier Karoline.

Tittelen er klar

Felles for temaene er at det skal handle om Røa-området. Ellers er det meste lov. Hva rører seg på Røa nå? Hva blir hete temaer i året som kommer? Det er ikke Akerspostens oppgave å røpe altfor mye av det som blir diskutert rundt bordet, men vi får lov til røpe hva navnet på revyen antakelig kommer til å bli:

– «Make Røa great again»! Det kommer helt sikkert til å bli det, sier Karoline, og de andre ser ut til å være helt samstemte.

– Hva med et Trump Tower ved Røakrysset? 12 etasjer kan vel ikke være nok? sier en i gruppen, som har fått med seg at det diskuteres heftig rundt hvordan de ulike tomtene rundt Røakrysset bør utvikles.

Scenemangel

De to første revyene ble arrangert i Hovseter skoles aula. Hvor den neste blir, er akkurat nå helt i det blå..

Mulighetene for å sette opp en revy med en viss størrelse i en ukes tid i Røa-området er ikke mange.

– Scenene blir stadig færre på Røa. De har til og med tatt bort scenen i hallen på Persbråten, sier Ellen Steina oppgitt. – Det er krise at det ikke er flere scener og gode, større lokaler på Røa!

Trenger folk!

Men revy skal det bli, og november/desember er fremdeles lenge til. Nå skal det skapes, planlegges, tilrettelegges, markedsføres og gjennomføres. Billetter skal selges, entusiasme skal skapes. Skuespillere og talenter skal finnes, gode tekster, dansenummere og sanger skal lages.

– Merker dere presset etter to vellykkede revyer?

– Ja, vi merker at det er forventninger i lufta! sier Karoline.

– Men presset kunne gjerne vært enda større, påpeker Ellen.

Nå ber de folk kjenne sin besøkelsestid – og melde sin interesse hvis de har lyst til å være på årets revyeventyr.

– Vi trenger mange hender for å lage Røarevyen. Det skal stekes vafler, deles ut flyers, selges billetter og masse annet, sier Karoline.

Skrivegruppen oppfordrer dem som mener de har noe å bidra med, til å ta kontakt. Det gjelder også dem som mener de har noe på scenen å gjøre.

– Folk er hjertelig velkomne. Man må ikke la seg skremme fra å ta kontakt! sier hun.

Det gjør man via roarevyen.no eller på Røarevyens Facebook-side.